Keuruulaisille nuorille on tarjolla omaa tilaa, jossa tutustua toisiin nuoriin, kokea ja oppia jotain uutta, tulla kuulluksi ja viettää kaikin puolin laadukasta vapaa-aikaa.

Nuorisotilat toimivat turvallisena nuorten kohtaamispaikkana yhdenvertaisuusperiaatetta vahvistaen.  Nuorten kohtaamiseen liittyy vaikutteita nuoren arkielämän hallinnasta, kansalaisuuden merkityksestä, identiteetistä, osallistumista ja osallisuutta.

Nuorisotiloilla tapahtuva nuorisotyö on yksi osa-alue kunnallista nuorisotyötä.  Keuruulla tapahtuvalla nuorisotilatyöllä on vahvat perinteet 80-luvun alusta alkaen.

Nuorisotiloina toimivat nuorisokeskus Kipinä (os. Keuruuntie 29) ja Haapamäen yhteiskoululla sijaitseva uusi nuorisotila (os. Riihontie 15).  Nuorisotilojen yhteenlaskettu neliömäärä on 579m2 (Kipinä 396 m2, Haapamäki 183 m2).

Nuorisokeskus Kipinästä puhutaan mahdollisuuksien talona, sillä talossa on kasvunvaraa nuorille kolmen kerroksen korkeudessa. Alimmassa kerroksessa sijaitsee bändikämppä, kädentaitoluola sekä tilaa pojille harrastaa. Keskikerroksessa on kioski, jossa voi valmistaa välipalaa koulun jälkeen, usein myös tilalla leivotaan pitkinä iltoina. Sali taipuu monenlaiseen toimintaan bändi-illoista ryhmätyötilaksi ja kaikkea siltä väliltä. Ennenkaikkea se on tila, jossa vietetään aikaa isossa olkkarissa ja jokainen saa ottaa tilan haltuun tyylillään, kunhan se ei häiritse ja loukkaa muita. Yläkerran ryhmätyötila mahdollistaa erilaisten tiimien kokoontumisen, yläkerrassa kokoontuvat myös nuorten kerhot ja ryhmät. Olohuone on tyttöjen omaa tilaa, jossa kokoontuvat tyttöryhmät viikottain. Yläkerrasta löytyy myös keittiö, jossa toimii mm. neljän nuoren illallis jengi.

Haapamäen taajamassa sijaitsee Nuorisopalveluiden ylläpitämä nuorisotila. Tila on otettu käyttöön syksyllä 2014 remontoidun yhtenäiskoulun tiloissa.

Kipinä on toimitila kaikille Keuruulaisille nuorille ja sen palveluja yhteistyössä käyttävät JOPO luokka,  yläaste sekä erilaiset nuorten vapaat toimintaryhmät kaupungin nuorisopalvelun lisäksi.

Ainoastaan lauantaisin ja sunnuntaisin nuorisotilat eivät ole auki säännölliselle toiminnalle.

Ulkoa