Keuruun Nuorisovaltuusto on toiminut nuorten vapaana vaikuttajaryhmänä vuodesta 2000 lähtien. Nuorisopoliittisen ohjelman (2001) kehittämiskohteeksi ja tavoitteeksi asetettiin saada paikkakunnalle nuorten vaikuttamisfoorumi.

Nuorisovaltuuston tai vastaavan nuorten vaikuttajaryhmän toiminta on säädetty uudessa kuntalaissa 410/2015 26 pykälässä. Jokaisessa kunnassa kaupunginhallituksen on asetettava nuorisovaltuusto tai vastaava nuorten vaikuttajaryhmä ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä. Nuorisovaltuustolle on lain mukaan annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä kunnan asukkaiden hyvinvointiin, terveyteen, opiskeluun, elinympäristöön, asumiseen tai liikkumiseen sekä muissakin asioissa, joiden nuorisovaltuusto arvioi olevan lasten ja nuorten kannalta merkittäviä. Nuorisovaltuusto tulee ottaa mukaan lasten ja nuorten osallistumisen ja kuulemisen kehittämiseen kunnassa.

Vuonna 2016 voimaan astuneen nuorisolain 24 §:ssä todetaan, että nuorten mahdollisuudesta osallistua ja vaikuttaa nuorisovaltuustossa tai vastaavassa nuorten vaikuttajaryhmässä säädetään kuntalain (410/2015) 26 §:ssä.  Sen lisäksi, mitä tässä laissa tai muualla laissa säädetään, kunnan ja valtion viranomaisen tulee tarjota ja järjestää nuorille mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa paikallista, alueellista ja valtakunnallista nuorisotyötä- ja politiikkaa koskevien asioiden käsittelyyn tai heitä tulee muutoin kuulla mainituissa asioissa. Lisäksi nuoria on kuultava heitä koskevissa asioissa.

Nuorisovaltuustolla on  läsnäolo- ja puheoikeus kaikissa lautakunnissa: vapaa-ajan lautakunnassa (jo vuodesta 2005) ja vuodesta 2011 perusturvalautakunnassa, teknisessä lautakunnassa, rakennuslautakunnassa ja syksystä 2017 asti sivistyslautakunnassa.

Nuorisovaltuustoon saavat elokuussa ilmoittautua kaikki toiminnasta kiinnostuneet nuoret. Ryhmän koko isoimmillaan on ollut 30 nuorta ja tällä hetkellä ryhmässä toimii 9 aktiivista nuorta. NuVaan pääsee mukaan 13-22-vuotiaat keuruulaiset nuoret.

Toimiminen nuorisovaltuustossa antaa konkreettisen mahdollisuuden vaikuttaa keuruulaisten nuorten elämiseen ja olemiseen.  Toiminta lähtee aina ryhmän omista päämääristä ja toiveista ja ryhmän puheenjohtajan tehtävällä on suuri merkitys.  Aikuistukijana ryhmässä toimii nuoriso-ohjaaja.

Osallisuudesta nuorisovaltuuston toimintaan saa erillisen todistuksen, mistä on merkittävää hyötyä haettaessa jatko-opiskelupaikkaa tai työpaikkaa.  Osallisuus, vaikuttaminen ja oma aktiivisuus on tärkeää tässä ja nyt. Ja myöhemmin erotut massasta!

Toiminnan tavoitteena on saada nuorten ääni kuuluviin päätöksenteossa jo alle 18-vuotiaana ja oppia tärkeitä ryhmätoiminnan taitoja: keskustelua, väittelyä, koulutusta ja kivaa yhdessä oloa. Nuorisovaltuuston toimikausi on yhden vuoden, uusi kausi alkaa aina elokuussa.

UUSIA NUVALAISIA MAHTUU RYHMÄÄN MUKAAN, JOS OLET KIINNOSTUNUT OTA YHTEYTTÄ PUHEENJOHTAJA Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. NUORISO-OHJAAJA NIINA SAVILAHTEEN 040 5126 348 TAI Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Nuva myös facebookissa!

 

Nuvajäsenet kaudella 2017-2018

Jämsä Matleena (puheenjohtaja)     

Lukkarinen Anna (varapuheenjohtaja)

Smirnov Arsenij (sihteeri)

Hetekorpi Lotta

Kivinen Patrik

Lahti Elina

Lähteenmäki Julia

Naukkarinen Pauliina              

Nzeza Pricina

Träff Julia

 

Lautakuntapaikat:

Sivistyslautakunta: Elina Lahti, varalla Lotta Hetekorpi

Vapaa-ajanlautakunta: Pricina Nzeza, varalla Anna Lukkarinen

Perusturvalautakunta: Lotta Hetekorpi, varalla Elina Lahti

Rakennuslautakunta: Arsenij Smirnov, varalla Matleena Jämsä

Tekninen lautakunta: Anna Lukkarinen, varalla Pricina Nzeza